Bruker:Monica Haugen Bersaas/Min kladdeside

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er roterommet til Monica. Her kladder jeg og står i. Bare spesialinviterte venner har adgang.

Tilbake til brukersiden min
Tilbake til huskestuen min

Saturno Butto (født i 1957 i Portoguaro, Italia) er en billedkunstner, utdannet ved Kunstskolen og Kunstakademiet i Venezia. Han gikk ut av kunstakademiet i 1980, og mottok sitt diplom i malerteknikk. Butto's bilder er figurative, og han viser stor interesse for menneskekroppen. Klassiske komposisjoner og teknikker med religiøse tema går igjen.
Tidlige arbeid viser til kunstnerens talent innenfor klassisk tegning og maleri. Han begynte tidlig med illustrasjon, der han brukte blyant og penn på papir. I ettertid fant han interesse for akvarell, som han til slutt blandet med både grafitt og blekk. Motivene var inspirert av de "nye" mediene, film og fotografi, som ble gjenspeilet i hans bruk av lys. I 1980, da han mottok diplom i maleri, var da han "perfeksjonerte" arbeidene sine. Han laget maleri som var høyst realistiske, blandet med all sin tidligere erfaring i både tegning og maling samt. foto og film. Saturno Butto hadde sin første utstilling i 1993, og gav samtidig ut katalogen "Portraits of Saturno 1989-1992".Trude Tjensvold (født 21. September, 1964) er en norsk illustratør. Hun er utdannet ved Chelsea College of Art and Design i London. Bildene hennes er collage-preget og "moteriktig". Tjensvold har siden 1993, jobbet som frilans illustratør og designer. I 1994 ble hun tilknyttet arbeidsfelleskapet Illustratørene, som holder til i Oslo.


== Audrey Kawasaki (f.31. Mars, 1982) er en amerikansk billedkunstner, født og oppvokst i Los Angeles, California. Hun er spesielt kjent for sine særegne maleri av kvinner som fremstilles ungdommelig og uskyldige. Kawasaki jobber direkte på tre-panel med olje og kull, og har fått arbeidene sine beskrevet som en sammensmelting av Art Nouveau og japansk manga. Kawasaki studerte i to år på Pratt Institute i New York, men forlot skolen uten å fullføre utdanningen.
Audrey Kawasaki designet platecoveret for Alice Smith's For Lovers, Dreamers & Me, i 2005.

John Currin

Currin3.jpg

John Currin (født 1962 i Boulder, Colorado) er en Amerikansk billedkunstner. Han er utdannet ved Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania og Yale University i Newhaven, Connecticut. Currin er sterkt inspirert av renessanse-malere, men også populærkultur, mote og modeller. Han har ofte malt overdrevne, erotiske former på kvinner.

I 1989, stilte han ut en billedserie i New York, som bestod av en serie portretter av unge jenter, tatt ut fra en årbok fra en ungdomskole. Da viste han at han kunne male tradisjonelle portretter, men samtidig rive seg løs fra klisjé-kunsten. Han har brukt magasiner som Cosmopolitan og gamle utgaver av Playboy som inspirasjon for maleriene. Da han i ettertid ble kritisert for å være mannsjåvinist, nektet han ikke for det, men svarte følgende; "På det tidspunktet følte jeg meg ikke som en mann, men heller ikke som en kvinne."

Currin er bosatt i New York, og jobber fortsatt aktivt med maleri.

Gottfried Helnwein

Gottfried Helnwein (født 8. Oktober 1948 i Wien) er en modernistisk maler, fotograf, preformance-artist og installasjons-kunstner.

Helnwein selvportrett.jpg

Helnwein er utdannet ved Akademie der Bildenden Künste i Wien. Han ble tildelt Meisterschulpreis, das Kardinal-König preis og Theodor-Körner prisen. Han har jobbet med både maleri, tegning, skulptur, preformance og installasjonskunst, og har brukt flere teknikker og materialer. Hans tidligere verk består av fotorealistiske vannmaleri, med motiv av krigsrammede barn, samt. installasjoner som også har med barn å gjøre. Helnwein var ikke opptatt av å fremstille det uskyldige og uvitende barn, men å få frem forstyrrede barn med tydelige psykiske "sår" fra bl.a krig. Da han stillte ut disse, bestod utstillingen også av selvportrett i samme tema. Tegneserier er også noe som går igjen i Helnweins bilder. Han har hatt en fascinasjon for tegneserier fra han var barn, som han har tatt med seg videre i kunsten sin. Disney inspirerte figurer er noe som går igjen i Helnwein's bilder. Da han som barn fikk den første Tysk-oversatte Donald Duck boken av sin far, forandret dette livet hans. Da han åpnet boken følte han at dette var en verden han hadde tilhørighet til. Dette gjenspeiles i en bildeserie (olje/akryl) med motiv av Mikke Mus.


Linker:
Helnwein's egen hjemmeside: [[1]]