BART

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

BART , startet 2013, et kunstkollektiv med base i Bergen, Norge. De ønsket at dette skulle være et sted der en kunne samle kreative personer og arbeide sammen for kunstens skyld. Ideen var å samle gatekunstnere med ulike teknikker, idéer og motiv. BART står for Bergen Art og er et gatekunstkollektiv for gatekunstnere i Bergensområdet. De har vedtatt at en tredjedel av deres inntekter skal doneres til veldedige formål. De har vært med på å arrangere gatekunstauksjon for Gaza og Syria.

Sitat Vi er kunstnere, designere, arkitekter og urbane økologer. Vi fokuserer for tiden på gatekunst, video, designprosjekter og plantevegger. Med mer enn 25 artister fra England, Norge, Holland og Chile... listen fortsetter. Vi tar sikte på å etablere et mangfold av kunstverk som passer både internt og utendørs etter årstid og klima. BARTs mål fra første stund har vært å koble et større nettverk av kunstnere. Etter tjue rare år på egen hånd har vi funnet ut at vi sammen er bedre. Og hvilken glede det er! Sitat
BART[1]

BART ønsker at motivene skal passe med historien til bygninger eller området det skal plasseres i. Kunstneren har frihet til å lage noe som er surrealistisk eller satirisk om de ønsker det. Noen av gatkunstnerene har også politiske eller miljøorienterte budskap, mens noen ønsker å vise kjærlighet eller avsky for noe.

Referanser

Litteratur

  • Bergflødt, Charlotte; Gatekunst - til glede eller forargelse? Utetrend 13. mars 2015

Eksterne lenker