Einar Nilsson

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk
Einar Nilsson
Einar Nilsson 001.jpg
Foto: Nina Aldin Thune
Fødselsted: Bergen
Nasjonalitet: Norsk
Felt: interiørdesign grafisk arbeid
Utdannelse: Bergen, USA, Venezia

Einar Nilsson født 1964 i Bergen er utdannet typograf og interiørdesigner og arbeider med restaurering, interiører og grafisk arbeid.

Virke

Einar Nilsson
Foto: Nina Aldin Thune

Einar Nilsson startet eget tapetseringsfirma , Kustom Tapetsering, i 1986 etter to års lære- og praksistid i USA der han tok fagbrev innen interiør. Utdanningen omfattet spesialisering i alle typer tapeter, fra montering av håndmalte silketapeter, skjøre metalltapeter til alle slags papir- og fiberkvaliteter. Han har også studert arkitekturhistorie og lært gamle male-og konserveringsteknikker i Venezia og er utdannet grafiker/typograf. Einar driver i dag firmaet EinArt og jobber bla med grafisk formgiving, romdesign, maling, tapetsering og utstillingsdesign.

Einar Nilsson har arbeidet med malingsrestaurering i antikvariske bygninger og rekonstruksjon av opprinnelig dekormaling. Han har også en del erfaring med scenografi og kulisseproduksjon, både for film og teater. Nilsson hadde ansvaret for malerarbeid i interiørene på Munthehuset i Luster i Sogn og Fjordane.

Arbeidsområder

Einar Nilssons arbeidsområder er:

  • Trekking av lerretstak og -vegger
  • Alle typer tapetsering
  • Lasering, ådring og marmorering
  • Sjabloner og strekdekor
  • Kalkmaling/Marmorino
  • Forgylling

Han er også kjent fra serien på Tv2 «Tid for hjem».

Utstillinger

Sammen med Anne J. Sæten grafisk designer, fotograf og samfunnsviter har Nilsson laget flere utstillinger blant annet «Edderkopputstillingen» på Akvariet i Bergen i 1999, den permanente utstillingen på Lepramuseet St Jørgen Hospital og vandreutstillingen «Smittsom sykdom».

Han hadde også har hatt utstillingsansvar for idékonkurransen for Store Lungegårdsvann i 2003 der arkitekter og planleggere ble invitert av Bergen Kommune å levere bidrag.

Eksterne lenker