Femte veggen

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk
Femte veggen
Foto: Nina Aldin Thune

Femte veggen var et kunstprosjekt med graffiti på en vegg på baksiden av Bergen Kunsthall. Det ble satt igang i september 2003 og avviklet et år senere. Den nederste delen av veggen var temporær lovlig vegg, mens den øvre delen ble bemalt av seks malere fra Oslo.

Om veggen

Veggen var på 300 kvm midt i Bergen sentrum. Den øvre delen av veggen ble malt i uke 35 i 2003 av et crew bestående av Coderock, Much, Goal,Pay2, Sean66 og Duck og den var åpen til juli 2004.

Den nedre delen ble malt av alle de malerne som ønsket det. I løpet av de 9 månedene Femte Veggen stod, ble det malt rundt 40 piecer på den. Det var til tider svært høy aktivitet. Ettersom tiden gikk kunne man se at malerne var bedre og bedre forberedt, nøyaktigheten økte og fargevalgene ble mer sofistikerte. Det var etterhvert nesten ingen «impulsmaling» – alle skisset lenge hjemme, kom ned dagen i forveien, klargjorde og markerte sitt område ved å grunne med latexmaling. Neste dag tok de god tid og gjorde seg flid.[1]

Før veggen ble malt var den blitt vokset slik at den ikke skulle bli ødelagt, og for å gjøre rivingen lettere. Rivingen av veggen bestod i en tre dagers spylejobb. Det ble brukt en varmtvanns høytrykkspyler som spylte ned kunsten I forbindelse med rivingen var det konserter og dokumentariske slideshows/videoer på Landmark.

Referanser

  1. Evaluering av Femte Veggen og veien videre

Eksterne lenker

Vi

Vi har flere bilder, trykk på lenken:
Femte veggen.