Herbert Block

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk
Herbert.jpg
Carter.jpg

Herblock (Herbert Block)(født i Chicago 1909, død i Washington 2001) var en amrikansk serietegner og tegneserieforfattter. Han var kjent for sine politiske tegneserier i amerikanske aviser, var en av USAs største tegneserietegnere som i over 70 år ga et fritt syn på 2/3 av 20århundrets presidenter.

Bakgrunn

Familiebakgrunn

Født i en familie som var svært opptatt av politikk, kunst og historie.

Utdanning

Studerte engelsk og statsvitenskap ved Lake Forest College i Illinois, mens han gikk der søkte han på en ledig stilling som tegneserietegner i Chicago News. Dette gikk så bra at han tilslutt sluttet på skolen.

Arbeid

De politiske tegneseriene av Herbert Block (1909-2001) var å finne i Amerikanske aviser i over 70 år under pennavnet ”Herblock”. Tegneseriene ga klare meninger og uttrykk for politiske hendelser. Han hadde sterk tro på nødvendigheten av regjeringens inngripen, og omfavnet Franklin Roosevelt sin New Deal tidlig i sin karriere. Han støttet også USA sin inngripning i 2. Verdenskrig og forble en trofast internasjonalist gjennom hele karrieren. At Block støttet Roosevelt sin utenrikspolitikk kostet han nesten jobben ved Newspaper Enterprise Association som trykte tegneseriene. Han vant sin første ”Pulitzer Prize” våren 1942, dette sikret hans stilling der.

Block sin evne til å forestille seg og vakkert tegne grafisk metaforer uovertruffen. Hans lange karriere og redaksjonelle uavhengighet, gir oss muligheten til å se hvordan en av USAs største tegneserietegnere ser på de amerikanske presidentene over mer enn 2/3 av det 20 århundret.

Priser

  • I 1942: Pulitzer Prize.
  • I 1954: Pulitzer Prize.
  • En tredje i 1973 fra sine kollegaer i Washington Post, for sin offentlige service under Watergate skandalen.
  • I 1979: Pulitzer Prize.
  • I 1994: Presidential Medal of Freedom.
Og flere ærespriser, bl.a
  • I 1999: Doctor of Arts from Harvard University

Kilder

Bilder

Reagan Nixon