Hovedside

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en fagwiki for kunsthistorie, arkitekturhistorie og bygningsvern. Wikien skrives av fagfolk innen de aktuelle fag. Hvem som har bidradd på en artikkel er listet underst på sidene. Dette nettstedet er ikke kommersielt eller ervervsmessig. Ønsket er å formidle kunnskap både kritisk og vitenskapelig. Innhold på denne wikien er lisensiert under Creativ Commons by-nc-sa 3.0, og kan dermed ikke brukes kommersielt.

Hvordan finne frem?

Stavanger Domkirke.jpg

Fagwikien har et kategorisystem og et portalsystem. Det er forsøkt å organisere perioder og emner i portalene, men kategorisystemet inneholder alle artikler som finnes.

Hjelpesiden har lenker til en rekke nettsteder der det finnes relevant informasjon og til interne hjelpesider. Det finnes også en innholdside og noen artikkeleksempler som viser litt av innholdet.

Spørsmål kan stilles på diskusjonsiden eller en kan kontakte oss direkte.

Om innholdet

Hånd.Roma.jpg

Fagwikien inneholder artikler som har tilknytning til kunsthistorie, arkitekturhistorie og bygningsvern. I tillegg er vi opptatt av ikonografi og estetikk. Fagwikien har ingen økonomisk støtte og alt arbeid er frivillig innsats ut fra et ønske om faglig formidling.

Innholdet speiler skribentenes faglige ståsted og interesser. Derfor er ikke alle deler av kunsthistorien like godt dekket. Ønsket er at dette skal bli bedre over tid. En stor del av billedmateriale er forfatternes egne bilder. Vi har også foretatt flere faglige turer for å studere monumenter og avfotografere disse.

Artiklene er bygget på relevant faglitteratur og eventuelt relevante eksterne lenker. I de aller fleste tilfellene vil litteraturen være listet på portalene eller i artiklene.

Studenter og forskere som ønsker det kan publisere artikler her. Det er i tillegg mulighet for en fulltekst publisering som også kan være kilde til artikler i fagwikien.

Faglig ansvarlig er

Nifs..2jpg.jpg

Frode Inge Helland som er utdannet arkitekt og som i tillegg til arkitektpraksis har arbeidet som lektor i videregående skole og på kunstskole.

Nina Aldin Thune som er utdannet kunsthistoriker med kulturvern og sosiologi i fagkretsen.

John Erling Blad som er utdannet innen informatikk og har ansvar for fagwikiens infrastruktur.

Section.jpg


Annet

Skur 14 streetart 2 184.jpg

Følg oss i sosiale medier

Twitter   Instagram   Facebook