Nå er det hennes tur

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk
Nå er det hennes tur
Foto: Nina Aldin Thune
Nå er det hennes tur
Foto: Nina Aldin Thune

Nå er det hennes tur er et veggmaleri som ble laget i forbindele med TV aksjonen 2019 i Bergen på samme vegg som Femte veggen på baksiden av Bergen Kunsthall.

TV-Aksjonen hadde mottoet «Nå er det hennes tur» og ble styrt av CARE. Målet var at alle kvinner skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Innsamlingen gikk til spare og lånegrupper for kvinner i land der kvinner ofte ikke har mulighet til å skape sin egen inntekt.

CARE har programmer i ni land: Mali, Rwanda, Niger, Myanmar, Den demokratiske republikken Kongo, Afghanistan, Burundi, Jordan og Palestina. Her er det et stort behov for CAREs arbeid: Kvinner og barn rammes aller hardest av fattigdom, kvinner har færre muligheter, tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn.

Om maleriet

Veggmaleriet viser fire forskjellige stilarter blandet sammen i ett stort samarbeid; Bares og Yasja Ligtelijn har malt portrettene. Tegson og graffitibutikken Norge1927 har malt bakgrunnen.

Sitat Her var det om å gjøre å finne den rette gjengen til å gjennomføre oppdraget og Tegson ble utnevnt til kaptein på skuta. Det ble samlet sammen et crew på 4; Tegson, Stepan Bares, Christian fra No1927 og Yasja Ligtelijn fra Nederland. 30. september startet arbeidet og heltene i denne historien jobbet dag og natt for å få veggen ferdig. Resultatet ble bedre enn vi kunne forestilt oss på forhånd og TV-Aksjonen var storfornøyd med resultatet. Veggen taler for seg selv. Initiativet ble møtt med stor begeistring av publikum i perioden den pågikk og Bergen ble smykket med en stor og flott mural. Den femte veggen var tatt tilbake.

Hele prosjektet er et dugnadsprosjekt. Uten positivitet og samarbeidsvilje hadde dette aldri gått. Bergen Kunsthall stilte vegg til disposisjon og var behjelpelig med logistikk underveis i prosjektet. Naboen Utleie Bergen AS stilte med to lifter og fantastisk kundesupport hele veien, for en gjeng! EGD Group stilte med finansiell støtte som gjorde det hele mulig mens Rent A Wreck Bergen stilte med bil. Alle samarbeidspartnere har hatt en Yes-we-can attitude, tusen takk til dere og tusen takk til TV-aksjonen Hordaland ved Marte og Marthe for oppdraget og samarbeidet!

Sitat
Gategalleriet

Formålet

Sitat Hennes penger – hennes muligheter: TV-aksjonen skal gi unge kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og sin egen inntekt. Kvinner skal få mulighet til å bli med i en spare- og lånegruppe, og få opplæring i å lede gruppene. De skal få tilgang til banktjenester, og vi skal løfte fram kvinnelige entreprenører.

Hennes kropp – hennes valg: Kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp. De skal få opplæring i seksuell helse og mødrehelse. Kvinner skal ha kunnskap og mulighet til å bestemme om og når de ønsker barn, og hvor mange barn de ønsker. CARE skal engasjere over 10 000 menn for å få slutt på vold mot kvinner.

Hennes drømmer – hennes stemme: Kvinner skal få sin stemme hørt, og delta i beslutninger som angår dem selv. De skal få opplæring i politisk lederskap, og i deltakelse og lederskap i arbeidslivet og i lokalsamfunnet.

Sitat
CARE

Care

Sitat CARE startet i 1945 som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre verdenskrig. Mange familier i Norge fikk CARE-pakker med mat, klær, bøker og leker.

CARE Norge ble etablert i 1980 som en del av CARE International. Nå er CARE Norge til stede i 13 land og driver med langsiktig bistand og nødhjelp.

De første spare- og lånegruppene ble utviklet i Niger av norske Moira Eknes i 1991. Dette er i dag CAREs aller viktigste verktøy i kampen mot fattigdom.

CARE Norge har TV-aksjonen for andre gang. Kvinner skal gis mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Sitat
Care

Eksterne lenker

Vi

Vi har flere bilder, trykk på lenken:
Nå er det hennes tur.