Orto botanico di Palermo

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

Under arbeid!

Orto botanico di Palermo er et museum og en pedagogisk og vitenskapelig institusjon og del av Institutt for Botaniske fag ved Universitetet i Palermo. Hagen har mer enn 12.000 forskjellige plantearter.

Historie

Fil:Orto botanico PA.jpg
Inngangen til den botaniske hagen i nittende århundre, gravering.

Hagen dateres til 1779, da Academy of Regi studie etablerte styreleder iBotany og Materia Medica , tildelt en liten tomt på land for å imøtekomme en liten botanisk hage som skal brukes til dyrking av medisinplanter relevante Undervisning og helse.

Denne første Garden ble snart viste seg utilstrekkelig til behov og i 1786, ble det besluttet å overføre det til hva som er gjeldende hovedkvarter, ved Plan St. Erasmus, så beryktet som et sted for brenning av Inkvisisjonen.

I 1789 ble påbegynt bygging av de viktigste bygningene i Garden, som består av en sentral bygning, theGymnasium, og to laterale organer, the''and theTepidarium Calidarium ' ', tegnet i nyklassisime av franske Leon Dufourny.

Nær Gimnasyum er den eldste delen av hagen, kaldt System Linnaeus, også tegnet av arkitekt Léon Dufourny med et rektangulært mønster delt inn i fire parallellogrammer. Etter anbefaling av sin far Francis Bernardine Ucria, en fremragende botaniker, i denne delen av hagen arter ble arrangert i henhold til Linnés taksonomi, klassifikasjonssystemet utviklet av Carl von Linné .


Den nye hagen ble åpnet i 1795 og 1798 ble beriket dell'Acquarium, en stor kar der mange arter av vannplanter trives. I 1823 ble completedSerra Maria Carolina. Den store Ficus macrophylla , som er selve symbolet på den moderne Orto, ble importert i 1845 fra Norfolk Island i Australia.

Etter senere utvidet i 1892 ble nådd det nåværende omfanget på 10 hektar

I 1913 var han flankert acolonialGarden deretter slettet. Fra 1985 er i varetekt ved Botanisk institutt Botanisk Sciences ' Palermo University.

I 1993, i forbindelse med et prosjekt for bevaring av genet av floraen av Middelhavet ble satt opp bredden av Germplasm.

2003]]- in carica Francesco Maria Raimondo


Den botaniske hagen i kunst

Kart

Botanisk hage PA.png

Fasiliteter og samlinger

System linneiano

Det er den eldste delen av hagen, der planter ble opprinnelig arrangert etter klassifikasjonssystemet avslørt av Carl von Linné i 1753 iSpecies plantarum .

Utført i en rektangulær mønster i 1789, feltet er delt inn i fire områder parallellogram , sa theFourths (4 på kart), til delt inn i senger. Den opprinnelige området har endret seg over tid for utbygging vedtatt av noen store eksemplarer på bekostning av andre planter som overveldet, har gradvis forsvunnet.

På midten av systemetLinnéer theCruise, den lille sjarmerende plassen dannet av de sentrale avenue'with theAvenue av Palms.

Gymnasium, Calidarium og Tepidarium

Opposite porten er den sentrale bygningen i nyklassisistisk stil av theGymnasium(1 på kart), som opprinnelig var hovedkvarteret til theSchola Regia Botanica ' ', av Herbarium, biblioteket og residens for direktøren.

To mindre bygninger flankert av Gymnasium ordnet symmetrisk. De er fortsatt calledCalidarium(2 på kart ) andTepidarium (3 på kart) fordi opprinnelig vert planter i varme og tempererte klima hhv.

Akvariet stridsvogner og andre

Down the central banen ligger theAquarium(5 på kart), en stor sirkulær tank delt inn i 24 seksjoner, fås ved å dele radielt konsentriske tre områder i 8 deler hvilke maskiner tallrike akvatiske arter.

Et par meter Akvariet er dammen, en stor tank som plantene blir arrangert uformelt. Andre mindre nedbørsfelt ligger i quatrains linneiano systemet.

Fil:Botanisk hage Palermo 04.jpg
Fountain foran theWinter Hage

Serre

The Garden har blitt beriket over tid av et kompleks av veksthus som for tiden tjener ca 1300 m Den eldste av disse er theGreenhouseMaria Carolina (6 på kart), gave til dronningen [[Maria Carolina Habsburg-Lothringen | Maria Carolina Østerrike] ], også kjent asWinter Garden. Opprinnelig var det varmes opp med tre ovner, og senere i andre halvdel av 800, ble ombygd i støpejern.

Andre veksthus:

  • The'Serra sukkulenter med planter fra varme-tørre miljøer (7 på kart)
  • TheexperimentalSerra, som huser banan og papaya (8 på kart)
  • TheRegionSerra, som huser planter miljøer caLDO-fuktig (9 på kart)
  • TheSerra for lagring saftig, knyttet til Institutt for Botanisk Sciences (10)
  • TheSerra bregner(11 på kart)

Forordninger Bio økologiske og geografiske

I dette området plantene er ordnet i henhold til bio-økologiske og geografiske kriterier. Det er plass i theGardensucculents (12 på kart), som består av en rekke arter av tørre miljøer i Afrika, thePalmetum(13 på kart), theCycadetum(14 på kart), og Mediterraneanhill(15 på kart) som huser noen viktige arter i Middelhavet naturlig vegetasjon, inkludert flere endemisk og noen rariteter.

Bransje

eksperimentelle og nyttige planter I feltet trial (16 på kart), som ligger bak Winter Garden, tropiske og subtropiske planter dyrkes under studien, gjennomført eller i gang, slik som i bomull, i sitrus av sukkerrør av sorghum. Feltet av essensen fortjeneste (17 på kart), som strekker sørvestlige siden av Garden, inkludert områder reservert for urter, tekstil av plast og Gummi av olje, av essensen og av never.

Engler

Også kjent asnewsector (18 til kart), omfatter den sørlige delen av hagen, der planter er ordnet i henhold til klassifisering av Engler . Arten er delt inn i tre seksjoner, henholdsvis dedikert til Nakenfrøede planter til angiosperm dicotyledonous og angiosperm monocots.

Herbarium

Herbarium Mediterraneummodern, ligger i bygningene ved siden av Garden (19 på kart), dekker et område på ca 6000 m

Hoveddelen av samlingen er fra ee fra Herbarium SiculusGeneral Herbarium av Institutt for botaniske fag, anslått til rundt 50.000 og 200.000 Specimina, sistnevnte om lag en fjerdedel kommer fra Middelhavet.

Extrasiciliano Materialet består av samlinger fra Portugal, Spania, Frankrike, Korsika, Sardinia, Hellas, Kreta Kypros, Algerie og Egypt. Inneholder rundt 2000 alge, 1600 Laver, 4700 moser og tusen av sopp.

Genebanken

Bredden av Germplasm, grunnlagt i 1993, faller innenfor rammen av et prosjekt for bevaring av genet av Middelhavet flora.

Den spesifikke funksjonene i banken er ex-situ conservation long-og kortsiktig frø av endemiske arter, sjeldne eller truet. The frø av planter, gang samlet og katalogisert, har de blitt behandlet og lagret i ampuller, tilgjengelig for institusjoner for handel. Frøene som er lagret testes for spiring og vitalitet med jevne mellomrom.


Andre arter

, A

, B

, C

, D

, E

, F

* Ficus microcarpa

, G

, H

Jeg

, J

, L

, M

, N

, O

, P

, R

, S

, T

, W

, Y

, Z


Fremmede arter

  • The Garden er hjem til et antall år en koloni av et dusin stykker av papegøyer av artenPsittacula krameri , rømt fra aviaries i nærheten [[Villa Giulia (Palermo) | Villa Giulia] ] og perfekt ambientatisi i "habitat subtropiske hagen.


Eksterne lenker

Commons

Commons har multimedia
for Orto botanico di Palermo.